Konu: bitkili tank kurulumu  (Okunma says 4007 defa)

chippewa

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
bitkili tank kurulumu
« : Ocak 28, 2009, 18:35:44 s »
elimde boy 65 en 30 yükseklik 38 cm deðerlerinde bir akvaryum var.
bu tankýmý bitkili olarak kurmak istiyorum benim bitkili ilk denemem olduðu için burada baþtan yardým almak istedim.

ben taban için tropica aquacare vede üstüne hagen siyah kum düþünüyorum.
tabanda bitki istediðimden co2 sprey set ile desteklemeyi düþünüyorum.(büyük ihtimalle gelen yorumlara baðlý olarak glossostigma elatinoides tabanda kullanmak istiyorum)
2 adet  daylight 18 wat 60cm kullanmayý düþünüyorum.

bunlar için hangi testleri ve gübreleri kullanmak gerekir.
gelen yorumlar doðrultusunda þubat ayýnýn ilk haftasý gibi tankýmý kuracaðým.

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: bitkili tank kurulumu
« Yantla #1 : Ocak 28, 2009, 18:44:37 s »
Bahsettiðin bitkili bir kurulumu gerçekleþtirmek istiyorsan ilk olarak üzerinde durman gereken konu aydýnlatma olmalýdýr. 2 adet daylight ile böyle bir kurulum mümkün deðil. Akvaryumun üzerine dört adet lamba sýðdýrmanýn bir yolunu bulursan diðer konularý akabinde tartýþmaya baþlayabiliriz, þimdiden bunlara girmenin pek zamaný deðil. 2 lamba ile devam etmek istiyorsan daha mütevazi bitkilerden oluþan bir kuruluma geçmeni tavsiye ederim.

chippewa

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
« Yantla #2 : Ocak 28, 2009, 20:07:29 s »
pek fazla bilgim olmadýðý için baþtan burada danýþmak istemiþtim iyiki öyle yapmýþým.
yardýmýnýz için çok teþekkür ederim.
ilk olarak yeni bir kapak yapmak olacak 4 lamba kulanabilmek için.
ben kapak konusunu bitirdikten sonra tekrar deðerli bilgilerinizden yardým almak isterim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : Ocak 28, 2009, 20:20:50 s »
Siz Yýldýrým abinin dediði gibi aydýnlatma iþini halledin. Gerisine o zaman bakalým. Elimizden geldiði kadar yardýmcý oluruz.