Konu: Borelli Yavrularý  (Okunma says 6211 defa)

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
Borelli Yavrularý
« : Ocak 31, 2009, 20:58:58 s »
Herkeze selam. Bugün çok hoþ bir süpriz sonucu akvaryumdaki bir erkek bir diþi Steel Blue Borelli'lerimin yavrularýný gördüm. Bu onlardan ikinci yavru alýþým ama ilkinde ana tanktan ayýrmadýðým için hepsi yem olmuþtu. Bu sefer iþi saðlama aldým ve yavrularý 7 litrelik boþ bir akvaryuma ana akvaryumdan aldýðým suyla aktardým. Þuanda 28 civarý yavrum var ama çoðu yan vaziyette yatýyor. Sanýrým yeni doðdular ve ben gördüm yavrularý ayýrdým. Bir sakýncasý olurmu? Þuanda yavrularýn durduðu akvaryumda ýsýtýcý 27 dereceye ayarlý ve hava motoruna baðlý bir filtre çalýþýyor. Suya bir iki damla metilen mavisi damlattým. Bir iþ için evden ayrýlmýþtým ve geldiðimde bir kaç yavrunun hareketlenmeye baþladýðýný gördüm. Bundan sonrasý için bakým, beslenme gibi konularda neler yapmam gerekli. Yardýmcý olursanýz çok sevinirim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
Ynt: Borelli Yavrularý
« Yantla #1 : ubat 02, 2009, 21:08:01 s »
Ýþte yavrular:

Keratalar çok sevimliler. Tahmini ana tanktakilerle birlikte 70'in üzerinde yavru var. Yakýnda artemia ve Larviva Start 300 yemlerim gelecek ve beslenmeye baþlayacaklar. Nazar deðmemesi için birde nazar boncuðu koyayým :)

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #2 : ubat 02, 2009, 21:17:57 s »
hay maþþallah :D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #3 : ubat 05, 2009, 15:38:44 s »
Çok þekerler yaa. Artemia þar mý abi ? Bence bunlar Sera micron kývamýnda ;D

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #4 : ubat 06, 2009, 14:45:45 s »
Teþekkür ederim Birkan. Bu arada ben bu ana baþlýðý görmemiþmiyimde gidip Bitki Akvaryumundaki Diðer anlýlar altýna açmýþým baþlýðý anlamadým :D Aslýnda artemia þart deðil. Ben ilk olarak Larviva Start 300 alacaðým. Toz halinde protein deðeri yüksek bir yem. Bir nevi Artemia'nýn rakibi. Bakalým neler olacak.

yýlmaz sað

• Üye
  • **
  • leti: 32
« Yantla #5 : ubat 06, 2009, 15:14:28 s »
Barýþ, yavrular çok güzel duruyorlar. Güney amerika cüce cichlidlarýnda yavrular yumurtadan çýktýktan üç, dört gün sonra serbest yüzüþe geçebiliyorlar. Ana tankata yem olmasalar aslýnda ortamda bulunan emfezuar yeterli olabiliyor. Ama genelde zayýf olan yavrular yem oluyor güçlü olanlar hayata devam edebiliyor, doðal seleksiyon. Ben ana tankta 50 kadar ramirezi yavrusundan hiç müdahale etmeden 12 tane büyütebilmiþtim.
« Son Dzenleme: ubat 06, 2009, 15:15:14 s Gnderen: yýlmaz sað »

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #6 : ubat 07, 2009, 19:16:09 s »
Teþekkür ederim Yýlmaz. Benimkiler birinci hafta sonunda anca adam gibi yüzmeye baþladýlar ama hala yeme tepki vermiyorlar. Ana tankta kalan 10 civarý yavrudan eser yok. Anne'de pek yuvanýn oralarda dolaþmýyor zaten artýk. Ýþte yeni bir kaç resim.