Burak Bey, aslýnda soru sanki daha ilk baþta biraz hatalý yöneltilmiþ gibi geliyor bana. Forumlarda alacaðýnýz cevaplarýn biraz daha faydalý olmasýný saðlamak için daha hedefe yönelik bir soru ile baþlamanýz hem sizin hemde baþlattýðýnýz konuyu referans alacak diðer üyelerin yararýna olacaktýr. Hedefe yönelik derken neyi kastediyorum? "Elimde þöyle bir akvaryum var, ne yapabilirim?" diye sormak yerine þu, þu, þu þekilde bir akvaryum kurmak istiyorum, elimde þunlar var, baþka neler yapmalýyým gibi. Böyle bir durumda daha amacýnýza uygun yardýmlar alabilir pekçok farklý cevap arasýnda bir karmaþa yaþama derdinden de kurtulabilirsiniz. Nasýl birþey kurmak istediðinize ise karar vermek için hem burada yer alan baþka konulara hem de internette oldukça fazla sayýda bulabileceðiðniz örneklere bir göz atabilirsiniz, bu sayede bazý ön bilgileri de elde etmiþ olursunuz. Amacým elbette burada sizi zora sokmak yada eleþtirmek deðil, lütfen yanlýþ anlama olmasýn. Ýstediðim sadece forumlarýn daha verimli olmasý, pekçok forumda olduðu gibi daha önceden yazýlmýþ pekçok farklý konunun tekrarlanmasýnýn engellenmesi, daha araþtýrmacý ve okumayý seven bir üye topluluðunun oluþmasý, akabinde de forumlarýn daha saðlýklý çalýþmasý, adminlerin iþlerinin kolaylaþmasý ve maliyetlerinin hýzlý ve fazla yükselmesinin engellenmesidir.