Konu: Bitki Çeþitleri  (Okunma says 14588 defa)

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
Bitki Çeþitleri
« : ubat 06, 2009, 19:01:00 s »
Bence bitki çeþitlerini daha ayrýntýlý bir þekilde anlatýlmasý ve türlere göre ayrýlmasý lazým,anasayfadaki   çok az bir çeþit var.Amacým  kesinlikle   kötülemek deðil fakat bitkilere incelemek  için baþka bir siteye gerek kalmasýn diye bu dile getirmek istedim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: Bitki Çeþitleri
« Yantla #1 : ubat 06, 2009, 19:28:06 s »
Elimizden geldiðince envanteri geniþletmeye çalýþýyoruz ancak ne yazýk ki bölümü geliþtiren kiþi sayýsý çok az. Ancak 2009 bitine kadar yüzlerce tür eklenmiþ olarak en zengin Türkçe kaynak hâline getiririz diye düþünüyorum. Forum yönetimi bu aralar gevþedi ;D

Bu arada tekrar belirtmekte fayda var, içerik geliþtirme gönüllüleri bana özel mesaj ya da mail ile ulaþýrlarsa büyük sevap iþler :)

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yantla #2 : ubat 06, 2009, 23:21:13 s »
Tamam ozaman herkes elinden geldiði kadar bilidiði ve okuduðu makalelerden bilgi yollarsa sizin iþinizde kolaylaþmýþ olur

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
  • leti: 671
  • Ad Soyad: Barýþ VARIÞLI
« Yantla #3 : ubat 07, 2009, 22:07:47 s »
Birden yüzümün kýzardýðýný hissettim. :D Bu iþi Cenk'le ben üstlenmiþtik ama Birkan'ýnda dediði gibi bayadýr boþladýk. Bitki açýklamalarýný yazarken 3 yada 4 farklý siteden çeviri yaparak mümkün olduðunca bilgi yazmaya çalýþtým. Yani þuan sitede gözükenler 3-4 sitenin harmanlanmýþ halleri. Türlere göre ayýrmaya gelince þuan sayý az olduðu için sanýrým gerek görmedi Birkan ama tamamý eklendiðinde türlere göre de ayýrýlacaktýr.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : ubat 08, 2009, 13:27:09 s »
Türlere göre ayýrmak bence o kadar da önemli deðil gibi. Sonuçta zaten alfebetik bir liste. Tür tür ayýrdýðýmýzda ekstra ekstra týklamak bence daha gýcýk ;D En azýndan araya bir boþluk atabiliriz ama ;D Neyse tür sayýsý biraz daha artsýn düþünürüz. Harun Abi de eklemeye baþladý artýk ;D

cihanevitan

• Üye
  • **
« Yantla #5 : ubat 08, 2009, 13:29:37 s »
Bende katýlýyorum,alfabetik olarak daha güzel olur.

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #6 : ubat 08, 2009, 22:55:06 s »
Yavaþ yavaþ acele yok :) 6-7 tane ekledim sanýrým su an

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : Haziran 30, 2009, 12:57:34 s »
An itibariyle tür sayýmýz 100 olmuþtur. Hedef 200 ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : Temmuz 06, 2009, 13:45:05 s »
An itibariyle 120 tür. Bayraðý devralacaðým yakýnda tür ekleme bazýnda ;D Yalnýz yeni eklediðim 20 bitki henüz anasayfada görüntülenmemekte. Bu gece sayýyý biraz daha artýrýp anasayfaya geçireceðim.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #9 : Temmuz 06, 2009, 16:29:27 s »
Birkan bir döndün pir döndün maþallah. Bu site seninle gurur duyuyor  ;D :o

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #10 : Temmuz 08, 2009, 17:23:53 s »
Tür sayýsý 130 :D 70 tane daha ekledikten sonra þampanya patlatacaðýz  ;D

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : Temmuz 08, 2009, 18:09:39 s »
131 olmuþ ;D Ben bir iki gündür bitkilere pek bulaþmadým, Google'da üste çýkmak için bazý baþka gizli çalýþmalar yürütüyoruz. Bugün yarýn tekrar yükleneceðim. Aðustosa girmeden 200 yaparýz abi. Türkiye rekorunu kýralým da þimdilik yeterli (Zaten bu rekor ayný zamanda ortadoðu va balkanlar rekoru da olacaktýr muhtemelen ;D )

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #12 : Temmuz 11, 2009, 14:08:38 s »
Ben de eklemeyi kesince 131de uzun süre kalacaðýmýzý anlayaraktan tür isimlerini anasayfaya yapýþtýrýverdim. Anasayfamýzda da 131 bitki türünün linklerine týklanabilir durumda. Ýlgililere duyuruluur.

Bvarisli

• Baðýmlý Üye
  • Süper Moderatör
« Yantla #13 : Temmuz 12, 2009, 01:28:34 »
Ya aslýnda ben tam kaptýrmýþ gidiyordum ama bu ara iþler aþýrý derecede yoðunlaþtý. Hatta Cuma günü bir taraftan yeni gelen bilgisayarlar'ý sisteme dahil etmek bir taratfanda akvaryumcuya yeni gelen Güney Amerika Cichlidlerine ulaþmaya çalýþýrken o sýcakta koþturmak beni iflas ettirdi ki hala kendime gelebilmiþ deðilim. Ama Pazartesi'den itibaren ufak ufak baþlayýp Cuma izne çýktýktan sonra da biraz hýz veririm bitki ekleme olayýna.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #14 : Temmuz 12, 2009, 01:40:34 »
Hadi bakalým, halk hizmet bekliyor ;D