Konu: mayalý sistem için malzemeler  (Okunma says 8286 defa)

mgrbz17

• Yeni üye
  • *
  • leti: 4
mayalý sistem için malzemeler
« : ubat 13, 2009, 22:42:04 s »
    Merhaba arkadaþlar . Ben 140 lt. civarý bir bitkili akvaryuým kurdum . Þimdi mayalý sistem co2 yapacaðým . 2 lt. kola þiþesini kullanarak malzeme ve su nekadar kullansam verimli ve uzun ömürlü olur . Birde ortam ýsýsý gece 15-16 derecelere düþüyor . Bunun ne çeþit etkileri olur . Su olarak çeþme , ozmoz , içme suyu hangisini kullanmalýyým . Biryerde mayalý sistemin ömrünü uzatmak için içine azmiktar soda atmanýn faydalý olduðunu okumuþtum eðer öyleyse nekadar atmalýyým .

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
Ynt: mayalý sistem için malzemeler
« Yantla #1 : ubat 13, 2009, 23:12:09 s »
http://www.bitkiliakvaryum.com/forum/index.php/topic,917.0.html   
 Tüplü sisteme geçmeden önce Ben bu linkteki  Yýldýrým abinin karýþýmýný uyguluyordum,1,5 hafta -2 hafta arasý gýdyýordu,azalýnca kesme þeker atýyodum içine 3 tane.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
« Yantla #2 : ubat 14, 2009, 13:48:05 s »
Soda hakkýnda fikrim yok ama ben bir çay kaþýðý karbonat atýyorum. Sanýrým daha fazla da atýlabiliyor. Soda dediðiniz maden suyu olan soda mý, çamaþýr sodasý mý ben hiç anlamam da ;D

mgrbz17

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : ubat 15, 2009, 17:43:13 s »
    Birkan bey soda dediðim karbonat da denilen yemeklerde , hamurlarda kullanýlan çeþiti kýsaca halk dili soda olarak oturmuþ da . Siz bir çaykaþýðý karbonatý kaç lt. lik þiþeye ve nekadar karýþýma kullanýyorsunuz , birde faydasý varmý . Ayrýca su olarak çeþme suyu kullansam olurmu ?. Ozmoz veya içme suyu teminedebilirim tabii faydasý olacaksa .

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #4 : ubat 16, 2009, 15:52:03 s »
Osmoz falan gereksiz. Çeþme suyu klor olduðu için zarar verebilir ancak ben genelde hep çeþme suyu kulllanýyorum. Akvaryum suyunu kullanmanýz en saðlýksý ancak ben akvaryumumun suyu düþük pH'lý olduðundan kullanmaya pek yanaþmýyorum. Çeþme suyu kullanmanýn hiç bir sorunu olmaz bence. 1 çay kaþýðý karbonatý 2.5 litrelik kola þiþesinde kullanýyorum ancak gerçek doz ne olmalý konusunda çok bir fikrim yok. Faydasý muhakkak olacaktýr. Amaç sertliði tamponlamak. pH düþüþü aþýrý olursa bakterilerin ölüyor. Bu süreyi uzatmak için karbonat kullanýyoruz. Elbette bir de alkol sorunu var ancak onun pek bir çözümü yok ;D

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #5 : ubat 16, 2009, 16:12:17 s »
Elbette bir de alkol sorunu var ancak onun pek bir çözümü yok ;D
3 günde bir %30 kýsmi su deðiþimi. Yeni ilave edilen suya 1-3 adet kesme þeker de atabilirsiniz.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #6 : ubat 17, 2009, 15:39:04 s »
Ben 3 günlük kýsmi deðiþimler yerine 3 haftalýk temelli deðiþimlerden yanayým ;D En kralý bu bence :D

mgrbz17

• Yeni üye
  • *
« Yantla #7 : ubat 18, 2009, 00:49:54 »
   Bu akþam yaptým doz fena deðil ama saniyede iki kabarcýk sayýsýna ulaþtým bu çok olurmu acaba . Eðer çoksa nasýl karýþýmý ve þiþeyi zorlamadan düþürebiliriz acaba . Birde gece olunca bunu kesmek gerekirmi  yada bir hava motoruyla hava takviyesi mi yapayým . Ph ý çok düþürüp balýklarý öldürmeyelimde . Balýk olarak sadece 5 kýlýç , 2 cücevatoz var okadar .

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #8 : ubat 18, 2009, 12:42:13 s »
Difizör olarak ne kullanýyorsunuz acaba ? Balýk öldürecek kadar pH düþürmek imkansýz sanýrým :) Zaten balýklar için riskli olan durum CO2 zehirlenmesi galiba. Aþýrý CO2 þüpheniz olursa en mantýklýsý her zaman hava motoru kullanmaktýr. Geceleri hava motoru çalýþtýrabilirisiniz elbette.

mgrbz17

• Yeni üye
  • *
« Yantla #9 : ubat 19, 2009, 16:33:39 s »
   Merhabalar difüzör olarak atman 101 i 1 lt. lik plastik reçel kavanozuna alt tarafýndan kapaðýný büyükçe delip içine üfleterek co2 yi çözdürmeye çalýþýyorum . Minik bir hava motorum var bunu zaman saatine baðlayýp kullanabilirim herhalde neolur neolmaz diye gece ýþýk sönünce çalýþþacak þekilde . Birde motora giden co2 borusuna da çekvalf takmak gerekirmi acaba geri tepme olmamasý açýsýndan . Co2 nin basýncý düþerde suyu geri alýrmý acaba .

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #10 : ubat 19, 2009, 23:37:03 s »
mayalý sistemde direk kafa motoruna baðlýyordum,en kolay hemde en faydalý yöntem bence,mayalý sistemde tabi.

ghosttx

• Yeni üye
  • *
  • leti: 1
« Yantla #11 : ubat 26, 2009, 10:06:23 »
en iyisi ev yapýmý vortex reaktör, ben kendim yaptým kullanýyorum 1 baloncuk bile akvaryum suyuna karýþmadan yüzeye çýkamýyor, hava taþý ile denemiþtim daha önce hiçbir faydasýný görmedim hava taþýnýn. Bence biraz araþtýrýn ve az biraz vaktinizi ayýrýp vortex yapýn. Benim akvaryumum 100*40*50 ve saniyede yaklaþýk 3 kabarcýk çýkýyor(mayalý sistem) gecede karbodioksit suda ýþýk kapalý olmasýna raðmen çözülüyor ancak hiç bir zararýný görmedim, 1 tane balýk bile ölmedi. (Lepistes-tetra-vatoz-albino çöpçü-kiraz karides-ghost karides-macaranta-plati-vs..)