Konu: 75*56*50 BÝTKÝLÝ TROPÝKAL  (Okunma says 22099 defa)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 315
75*56*50 BÝTKÝLÝ TROPÝKAL
« : ubat 17, 2009, 11:58:12 »
AKVARYUM ÖZELLÝKLERÝ:
TANK: HAGOS Q 750
BOYUT:  75*56*50 (BRÜT  210 LT.NET SU HACMÝ 175 LT.)
TABAN: AÐIRLIK DERE KUMU VE BÝR KAÇ ÝSMÝNÝ HATIRLAMADIÐIM KUM KARIÞIMI.
BÝTKÝLER: ÇEÞÝTLÝ ANUBÝAS+ÇEÞÝTLÝ CRYPTOCORYNE+HEMÝANTHUS MÝCRANTHEMODÝES+ROTALA+ELODÝA+DEV SAZ+GÜL+JAVA MOSS
CANLILAR: BALON MOLY+VELÝFERA+PLATÝ+BLACK MOLY+LEPÝSTES+ VATOS+KOMANDO ÇÖPÇÜ+ NEON TETRA+HYBRID VELÝFERALAR VE KÝRAZ KARÝDESLER(Davetsiz misafir olarak salyangozlar)
AYDINLATMA: 2X20 w.DAYLIGHT+1X18 wAGUASTAR (Aydýnlatmaya takviye yapýlacak)
FÝLTRE: TANK KAPAÐINA MONTELÝ HAGOS ASKI FÝLTRE(Saatte 1300 Lt.)
ISITICI: 2X100 W ISITICI (Markasýný hatýrlamýyorum)
CO2 : MAYALI SÝSTEM (CO2 çözülümü için yuvarlak hava taþý aský filtrenin girdap oluþturan kýsmýna takýlý)
GÜBRELEME: SERA SIVI GÜBRE+SALON BÝTKÝLERÝ ÝÇÝN ÇÝÇEK ÇOÞTURUCU(Biraz daha ucuz)+HAFTADA 1 ÞÝÞE MADEN SUYU
YEMLEME: SERA FLORA PUL YEM+GRANÜL YEM+HAÞLANMIÞ  ISPANAK ,BEZELYE+ÇUBUK KRAKER+FINDIK+ELMA+MUZ (Þaka deðil bunlarýda veriyorum çubuk krakere bayýlýyor keratalar)
BAKIM: HER HAFTA %10 SU DEÐÝÞÝMÝ VE DÝP TEMÝZLÝÐÝ,CAMLARIN TEMÝZLENMESÝ,FÝLTRE EKÝPMANLARININ TEMÝZLENMESÝ
http://img102.imageshack.us/img102/5728/resim023pq0.jpg

AKVARYUM TARÝHÝM: Akvaryum  ile uðraþým 7 yaþýndayken baþladý  vatani görevime kadar devam etti.Askere gidince akvaryum ve malzemeleri bir arkadaþa hediye ettim.25 yaþýna gelince yine depreþti ve yaklaþýk 6-7 sene kadar Piranha ve Astronot balýðý besledim,32 yaþýnda akvaryumu temizlerken camý patladý ve 7 sene ara verdim.Ama hep içimde bir akvaryum sevgisi vardý belki inanmazsýnýz iþyerim Eminönü nde olduðu halde Balýkçýlar çarþýsýnýn önünden geçmeye korkar olmuþtum ve geçmiyordum yine bu hastalýða bulaþýrým diye korkuyordum.Neyse baþýnýzý fazla aðrýtmayayým Efe Can adýnda bir oðlum var bir gün tutturdu kaplumbaða istiyorum diye bende baþýma gelecekleri bildiðim için hep oyaladým bugün alýrýz yarýn alýrýz unutsun diye ama unutmadý korktuðum baþýma gelmiþti ve yine kendimi akvaryumcuda buldum ,aldým iki kaplumbaða ,koymuþlardý ufak bir plastik kaba içim elvermedi gittim kapluþlar için minik bir tank almaya ,aldým 50 lt.lik ona koyduk.Gün geldi kapluþlar sizlere ömür bari tank boþ kalmasýn diye 1-2 balýk alayým dedim ve aldým sonra kendimi hergün mýsýr çarþýsýnda buldum o kadar abartmýþýmki aaa bir baktým 50 lt.lik tankta 50-60 kadar balýk olmuþ rahatlýkta batýyor ya gittim fotolarýný gördüðünüz tanký aldým yaklaþýk 1,5 senedir yine kumlarla bitkilerle balýklarla cebelleþiyoruz bakalým nereye kadar buyurun baþýmýn  tatlý belasý akvaryumum.AKVARYUM BÝR KARTOPU GÝBÝDÝR GELÝÞTÝKÇE  ÇIÐA DÖNÜÞÜR.
« Son Dzenleme: ubat 17, 2009, 12:58:30 s Gnderen: soners »

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
  • leti: 1.624
  • Ad Soyad: Birkan Tatar
Ynt: 75*56*50 BÝTKÝLÝ TROPÝKAL
« Yantla #1 : ubat 17, 2009, 15:32:29 s »
Anubias ve kütük çok güzel ancak akvaryumun genelinde belli bir kompozisyon yok. Bence çok güzel bir akvaryum haline gelebilir taban bitkileri ve arka taraf için þýk bir tür ile. Bir de balýklar biraz fazla gibi, yavruluðu artýk çýkarýn derim ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #2 : ubat 17, 2009, 15:38:12 s »
Bir de balýklar biraz fazla gibi, yavruluðu artýk çýkarýn derim

Birkan balýklarým iç parazit yüzünden teker teker ölüyorlar zaten böyle ölümler devam ederse azalacaklar.Yavruluða gelince onun içinde 4 adet terörist balýk var diðer balýklara rahat vermiyorlar onlarý geçici süre kodese(yavruluða)týkadým. :o

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #3 : ubat 17, 2009, 15:40:35 s »
Abi bassaydýn Nidazolü(Flagly). Hastalýk þakaya gelmez vallahi çekinmemek lazým ilaçlardan ;D

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #4 : ubat 17, 2009, 15:55:29 s »
Flagly ilacýný ana tanka uygulamak istemiyorum ama ayrý ayrý tedavi uygulanýncada sonuç alamýyorum biri iyileþiyor diðerleri hasta oluyor .Bu böyle giderse tanký komple bir temizlik ve bitki takviyesiyle yeniden kuracaðým biraz da havalarým ýsýnmasýný bekliyorum malum su buzzzz gibi ;D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #5 : ubat 17, 2009, 16:14:30 s »
soner abicim foto makinen super, hayýrlý olsun bi ara yolla bana da foto çekileyim :D

benim tanktada bitkiler daðýnýk halde havalar ýsýnmadan hic ugrasasim yok valla dizaynla felan :)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #6 : ubat 17, 2009, 16:17:05 s »
Harun fotoðraf makinasýnýn yarý parasýný senin hesabýna geçtim  ;Dkendi malýnmýþ gibi kullanablirsin ;D Fotoðraf makinasý sanyo 7.2 mp.güzel fotoðraf makinasýymýþ ama daha özelliklerini çözemedim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #7 : ubat 17, 2009, 16:19:53 s »
Nidazolün kutusunda anaerobik öldürücü yazýyor. Nitrat bakterielrine zararý yok mu acaba diye düþünesim geliyor ;D

Harun Söylen

• Baðýmlý Üye
  • Ýçerik Geliþtirici
  • leti: 418
  • Ad Soyad: Harun Söylen
« Yantla #8 : ubat 17, 2009, 16:22:12 s »
pixel i iyimis masallah gule gule kullan.  hehe saol :D

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
« Yantla #9 : ubat 17, 2009, 16:31:46 s »
Nidazolün kutusunda anaerobik öldürücü yazýyor. Nitrat bakterielrine zararý yok mu acaba diye düþünesim geliyor ;D
Akvaryumdaki biyolojik döngüye zaten zarar vermeyen bir ilaç yok denebilir :-\

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #10 : ubat 17, 2009, 16:57:57 s »
Akvaryumdaki biyolojik döngüye zaten zarar vermeyen bir ilaç yok denebilir :-\

Onun için ana akvaryuma mümkün olduðu kadar kimyasal müdahalede bulunmuyorum.Akvaryumu bir doðal göl olarak düþünürsek muhakkakki balýk ölümleri v.s.olacaktýr.Biz akvaristler olarak sadece su ayarlarýna dikkat edip yemlemeyi yapmaktýr.Doða kanunlarýnýn önüne geçemeyiz diyeyim.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #11 : ubat 17, 2009, 17:00:10 s »
Ama hastalýk gelip çattýðý zaman da müdahele kaçýnýlmaz. Genel bir hastalýk söz konusu olmuþsa artýk ilaçlamadan baþka çare kalmamýþtýr. Sistemin daha kötüye gidiþine dur diyebilmek için ilaç kullanmamak için daha fazla direnmemek gerekir. Son çare olsa da yeri geldiðinde direnmemek gerekir bence. Zira tereddütlerle boðuþurken ilaç kullanmaya karar verince çok geç kalmýþ olunabiliyor.

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #12 : ubat 17, 2009, 17:02:29 s »
Birkan konumuzla alakasý yok ama avartarlar noldu uçmuþlar.

admin

• Baðýmlý Üye
  • Kurucu Üye
« Yantla #13 : ubat 17, 2009, 17:03:29 s »
Abi bazý hatalarý gideremye çalýþýyorum da þimdi halletmeye çalýþýrým. Bu arada Forum Hakkýndaya birazdan bir baþlýk açarak hata görenler belirtsin diyeceðim :)

soners

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
« Yantla #14 : ubat 17, 2009, 17:05:10 s »
Birkancýðým býrak kurcamala bozacaksýn þimdi :DTamam avartarlar geldi geri ::)
« Son Dzenleme: ubat 17, 2009, 17:06:05 s Gnderen: soners »