Konu: Yeni baþladým  (Okunma says 5295 defa)

NTetra

• Yeni üye
  • *
  • leti: 3
Yeni baþladým
« : ubat 19, 2009, 16:35:35 s »
Merhabalar arkadaþlar, ben de bitkili akvaryuma geçeyim dedim artýk. Dün akþam fotoðrafta gördüðünüz bitkileri diktim þimdilik. Az diyeceksiniz belki, fakat bilerek bu þekilde yaptým. Filiz verdiklerinde onlarý budayýp yanlarýna dikmeyi düþünüyorum. Biraz tecrübe kazandýktan sonra zemini kaplayan bitkiler de almayý düþünüyorum. Tabi bunun yanýnda CO2 sistemi de.
2 tane 20 wattlýk florasan var. Aydýnlatma için yeterli sanýrým.
Ayrýca birþey daha sormak istiyorum. Saðlam bir dýþ filtre alana kadar, þelale tipi bir filtre koysam nasýl olur? 10 gün sonra Tetra tec ex 400 almayý düþünüyorum bir de dekorasyon için taþ. Bendekiler salýným yaptýkalarý için çýkardým.
Tank boyutu 70*30*40
84lt su kapasitesi. Ayrýca gözümden kaçan baþka birþey var mý?
Tavisyelerinizi bekliyorum.
Ýzmirden selamlar...
« Son Dzenleme: ubat 19, 2009, 16:36:17 s Gnderen: NTetra »

YILDIRIM ÖZDEMÝR

• Baðýmlý Üye
  • Özel Üye
  • leti: 387
Ynt: Yeni baþladým
« Yantla #1 : ubat 20, 2009, 10:55:03 »
Saðlýklý bir bitki akvaryumu meydana çýkarabilmenin en garantili yolu kurulumda herþeyi tam olarak yerine getirmekten geçer. Ýstisnalarýn kaideyi bozmayacaðýný düþünsek te bu kural fazla esnetilemeyecek bir kuraldýr. Yani ilk kurulum gününde mümkün olduðunca bol bitkilendirilmiþ, 1. günden itibaren gübre ve CO2 takviyesi uygulanan ve doðru bir ýþýklandýrma rejimi uygulanan bir akvaryumun hazýrlanmýþ olmasý gerekmektedir. Sizin durumunuzda bitki popülasyonu çok düþük, ýþýklandýrma ise mevcut bitkiler için fazla, bitkili akvaryum kriterleri için ise düþük. Dokorasyon ve filtrasyonun geliþtirilmesi ise en son düþünmeniz gereken konular olmalý, þu aþamada herhangi bir aciliyeti yok. Gübreleme,zemin, su deðiþimleri ve fauna konusunda herhangi bir bilgi vermemiþsiniz. Sadece yukarýdaki resme bakarak bir yorum yapmak gerekirse iþinizin biraz zor olacaðýný düþünüyorum.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #2 : ubat 20, 2009, 11:13:22 »
Size tavsiyem bitki sayýsný fazlalaþtýrmak,böyle devam  etceksiniz  co2 þimdilik bu bitkiler için gereksiz.Salýným yapmayan taþlardan bende kullanýyorum,hem daha güzel gözüküyor ve ph yüksletmýyor.Tüplü sistem iyi olur fakat  bu ölçülerde diyde co2 verebilýrsiniz,tabi bitki sayýsný artýrmanýz þart güzel saðlýklý bir akvaryum için.Taban birþey kullanmadýysanýz (kum hariçinde),bitki topraðý,gübre filan direk,misket gübre kullanmanýzý tavsiye ederim.Zemin kaplayan bitkilere bol ýþýk ve co2 þart.

NTetra

• Yeni üye
  • *
« Yantla #3 : ubat 20, 2009, 20:54:53 s »
Zemine Base Fertilizer gübre kullandým. Onun üzerine lav kýrýðý ve onu ince bir çakýl tabakasýyla kapattým.
Su deðiþimlerini tavsiye edildiði gibi yapýyorum.Ýlk önce dezenfektasyon iþlemini yaptým. %50 su deðiþimi. Sonraki gün %25 tekrar su deðiþimi. 6. gün de bi miktar sývý gübre ekledim.
Ayrýca su deðiþiminden 2 saat sonra ölçülere üygun bir þekilde torf ta ilave ettim.
Yeni baþladýðým için CO2 de az ihtiyaç duyan bitkilerden baþladým. Bu konuda hiç tecrüben yok. Bir sürü forumu okudum herkez farklý þeyler söylüyor. Aklým da baya karýþmýþ durumda. Temel þeyleri uygulamaya çalýþýyorum.
Ayrýca filtre konusunda da baya bi aklým karýþtý. Anladýðým kadarýyla eheim le tavsiye ediliyor.
Bu konuda da sizin fikirlerinize ihtiyacým var.
YArdýmcý olduðunuz için çok teþekkür ederim.

cihanevitan

• Üye
  • **
  • leti: 114
« Yantla #4 : ubat 21, 2009, 11:29:21 »
Size önericeðim bitkiler  sizin ýflorsan sayýsýna  göre yetiþtirilicek bitkiler ön tarafa çim görünümü için :Blyxa ,arka ve orta taraflara çýnar ,zeytin,limon,rotala ,lotus,gül,hydrocotyle_leucocephala,limnophila_aquatica bunlarý koyduktan sonra kesin diy yada tüple co2 vermeniz þart ve gübre (npk) ve demir.

NTetra

• Yeni üye
  • *
« Yantla #5 : ubat 21, 2009, 17:15:12 s »
Bu arada bitkileri diktikten 2 sonra, yapraklar hafiften kahverengiye dönmüþtü. Bu sabah dikkatimi çekti, bitkilerin rengi eski haline dönmeye baþlamýþ. Ýki gün önce de sývý gübre eklemiþtim.
Bu arada pH düzenleyici ve test almam gerekiyor mu arkadaþlar?
Ýlginiz için çok saðolun.

leaf21

• Üye
  • **
  • leti: 77
« Yantla #6 : ubat 23, 2009, 02:08:16 »
slm fatih bey ben yeni kurulum yapýyorum þuan ordan bakabilirsin
ben en kata hinistan cevizi torfu dere kumu  klandým ve bugün tankým suyu yarýya kadar doluyken bitkileri diktim gerçekten dikimide raha dere kumunun
am aklýnýzda mutlaka bulunsun hindistan cevizi torfu dere kumu arasýna mutlaka sineklik býrakýn yoksa ilerde çok zorlanýrsýnýz bitki ekimi ve yerdeðitirimindeþimdiden kolay gelsin