Kategori: İpuçları

8

Bitkili Akvaryumlarda Su değişimlerinde Yapılan Doğru ve Yanlışlar

Her akvaryum ve bitkili akvaryum sahibinin aklına öncelikle hobiye başlarken, ardından yıllar sonra bile ara sıra su değişimi hakkında sorular takılır. Bu yazıda akvaryum su değişimleriyle ilgili akla ilk etapta gelen bazı noktalar açıklanmaya çalışıldı. Sağlıklı bir bitkili akvaryum için;

Paylaş:
Share
4

Akvaryumda torf kullanımı

Torf bitki gelişimi için yaralı olan humik ve fulvik asit içeriği nedeniyle bitki yetiştirmede kendini ispatlamış bir ürün. Ancak, akvaryumlarda kullanımı konusunda kötü tecrübeleri olan bir çok kişi var. Sanırım kullanılan torfun cinsi ve kullanım miktarı konusunda oldukça problem yaşanıyor. Bahçe malzemeleri satan yerlerdeki torf isimli ürünler akvaryum ortamında problemler yaratıyor ve oldukça riskli! Bu nedenlere akvaryum için olmayanları bir kenara ayırmak istiyorum…

Paylaş:
Share
8

Bitkili Japon Balığı Akvaryumu

    Japon balığı gibi türlerin beslendiği soğuk su akvaryumlarına, her akvaryuma koyduğumuz çoğu bitkiyi genellikle ekleyemeyiz. Birçok bitki daha sıcak akvaryumları tercih ederken japon balığı akvaryumları ve diğer soğuk su akvaryumları genelde 18-24 derece arası sıcaklarda olur.

Paylaş:
Share
2

Akvaryuma Glossogtima benzeri bitkileri dikmenin kolay yolu

Akvaryumlarımıza şıklık üzerine şıklık katan glossogtima, hemianthus c. gibi birçok bitkiyi saksı olarak alıp akvaryumumuza dikmek istediğimizde bazı sorunlarla karşılaşırız. Bu bitkileri genelde altındaki sünger bir türlü köklerden ayrılmaz, akvaryuma bu şekilde tabaka halinde koymak da istemeyiz. İşin uzmanından konuyla ilgili tavsiyeler aldık 🙂

Paylaş:
Share
4

Düşük imkanlarla bitki üretimi

Elinizde bitki bakımına dair hiçbir ürün ve ekipman yoksa yapabileceğiniz bazı şeyleri aklıma geldiği kadarıyla sıraladım. Bu maddelerde listelenen malzemeler muhtemeldir ki özel bitki bakım ürünlerinin, gübrelerin yerini tutamaz. Böyle bir yanılgıya kapılmamak gerekir. Sadece imkansızlıkların yaşandığı durumlarda bir nebze fayda sağlanması içindir ve hiç yoktan çok daha iyidir.

Paylaş:
Share
0

Bitkilerin Düzenli Dikilmesi

Akvaryum bitkileri eğer rastgele dikilirse bitki sayısı ve türü ne olursa olsun güzel bir görüntü elde edilemeyecektir. Ayrıca uzun bitkiler iöne dikilmesi gibi bir durumda akvaryum içini yeterince göremeyecek ve balıklarınıza da yeterli yüzme alanı sağlayamayacaksınız. Bu nedenle bitkilerin en uzunlarını en arkaya onların önlerine orta boylu bitkiler ve kaya kütük gibi dekorasyon malzemelerini(genelde böyle olur) ve en öne de ufak bazı türler konulmalıdır.

Paylaş:
Share
Share